BIODERMA PHOTODERM MAX ULTRA FLUID SPF 50+

By  |  0 Comments

Bioderma Photoderm Max Ultra Akışkan Güneş Kremi

Karmadan yağlıya dönük olan cildim; yaz aylarında yağlı bir cilde dönüştüğü için yüzümü daha da fazla yağlandırmayan, güneş gibi parlatmayan, sivilce oluşumuna sebep olmayan ve yapış yapış yapmayan, sürüldüğünde de beyaz kalıntı bırakmayan bir ürün arayışımda edindiğim bir güneş kremidir. 

Ürün ne işe yarıyor?

p4Bioderma Photoderm Max Ultra Fluid SPF 50 serisi; aynı koruma özelliğine sahip 3 farklı tonda üründen oluşuyor.

Bu yazımda yer verdiğim renksiz ürün dışında, seride light (açık renk tonlu ciltler için) ve golden (koyu renkli ciltler için) renkli güneş koruyucuları da mevcut.

Ürün özetle hassas/karma ve yağlı ciltler için güneş yanıklarına karşı yüksek düzeyde UVA ve UVB koruması sağlamayı vaad ediyor. Suya dayanıklılığı, komedojenik (gözenekleri tıkayan) olmaması ve parfümsüz oluşu ürüne ait diğer bilgiler.

Ürünün içeriği ve özellikleri nelerdir?

Ürünün içerik listesini detaylıca incelemek istedim:

Screenshot_1

İçerik listesinde, ürünü meydana getiren maddeler en yüksek miktardan en düşük miktara göre sıralanıyor. Dolayısıyla listenin en başındaki ilk kısım, ürünün neredeyse 3/4’lük kısmını oluşturur. 

2. sıradaki madde Dicaprylyl Carbonateürünün içerisinde sudan sonra en yoğun kullanılmış madde. Bu madde ciltte hızlıca yayılarak, cilde kadifemsi bir doku vermek suretiyle yumuşatıyor. Ürünün içeriğindeki diğer maddelerin cilt üzerinde daha rahat yayılmasını ve dolayısıyla emilimini kolaylaştırıyor.

3. madde Cyclopentasiloxane (D5); bir silikon. Düşük maliyetle üretilen bu sentetik silikon türevi, özellikle saç ve cilt ürünlerinde birçok farklı ürün içerisinde kullanılıyor (saç spreyleri, güneş koruma losyonları, saç bakım yağları..). Su geçirmez bir madde gibi davranarak, cildi kayganlaştırıyor/pürüzsüzleştiriyor ve geçici bir parlaklık sağlıyor ancak ciltte oluşturduğu mikroskobik koruyucu katman, zamanla ciltte/saçta birikme yapıyor! Bu üründe de sürülme kolaylığı sağlaması için kullanılmış. 

4. madde Octocrylene; UVA+UVB koruması için kullanılmış. 

Güneş koruması açısından listeyi daha detaylı incelediğimizde; ürünün geniş spektrumlu UVA koruması hedeflediğini görüyoruz. Bu amaçla kullanılan maddeler; kimyasal içerikli Avobenzone (Butyl Methoxydibenzoylmethane) ve 2 çeşit Tinosorb (Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol ve Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine). Tinosorb; Avrupa’da kullanımı onaylanmış ancak Amerika’da kullanılmayan bir UV koruyucu güneş kremi içerik maddesi. Bu üründe özetle, yoğun olarak kimyasal içerikli koruyucular kullanılmış. Kimyasal koruyucular çalışma prensibi gereği, ultraviyole ışınları emerek deri yoluyla metabolizmaya dahil etme riski taşıyorlar. Düşündürücü…

Ürün hakkında ne düşünüyorum?

(+) Ürünün tüp şeklindeki formu ve özellikle de tüpün ince/sivri ucu sayesinde dilediğiniz kadar ürünü hijyenik şekilde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca ürün kolay sürülüyor. 

(+) Güneş koruması başarılı diyebilirim. Leke oluşumunu önlemedi ancak artmasını engelledi gibi.

p1

Gelelim olumsuz değerlendirmelerime;

(-) Süt renginde olmasına rağmen, ciltte bir renk farkı yaratmıyor; ancak ciltte çok fazla PARLAMA yapıyor! (Kuru ciltlerin bile bu problemi yaşadığını biliyorum. parlaklık

Ciltte yarattığı parlama tam da bu resimde görülebileceği gibi…
(-) Sürüldükten sonra bir süre bekleseniz bile kaybolmayan yağlı bir tabaka oluşturuyor! Bu da cildi kirli/yağlı/yapış yapış hissettiriyor! Sabah cilt temizliği sonrası uygulasanız bile. Eğer ki gün içinde tekrar tekrar sürerek yenilemek isterseniz, bu tabaka daha da rahatsız edici hale geliyor. 
 
(-) Bende ufak sivilcelere sebep oldu. Çoğu kullanıcı yorumunda bu şikayeti okudum. 
 
(-) Yağlı ciltlerin gün içerisinde yaşadığı parlama sorununu daha da artırıyor!
 
(-) Makyaj altına kullanmak için kesinlikle uygun değil; fondöten özellikle de pudra ile kullanmamanızı öneririm.
 
(-) Mineral (güneş ışınlarını ayna gibi yansıtan) güneş koruyucu maddeler yerine, kimyasal güneş koruyucuları kullanılmış. Bu maddelerin dolaşım sistemi vasıtasıyla vücut tarafından emilmesi nedeniyle bir çok yan etkisi olduğu tartışılmakta.
 
Sonuç olarak; bu ürünü yaz tatiliniz süresince sahilde, havuz kenarında vb. kullanmanızı belki önerebilirim; ancak şehir hayatına (günlük yaşama) uygun bir güneş koruyucu değil!
Sevgilerimle

p4

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>